Danmark

Dejlige Århus

I maj besökte jag danska Århus tillsammans med några fotovänner på årets fotoresa. Vilken härlig stad! Mysig atmosfär och mycket att se. Hit vill jag definitivt komma tillbaka framöver!

ARoS Museum
Vi kikade inte så mycket inne i själva museet, utan vi ville direkt upp på taket och promenera runt i regnbågen. Fantastiskt häftig upplevelse! Det är en cirkelformad glasgång på taket som skiftar i färg. Man kan också gå ut på taket för att ta lite luft och slappa lite i solstolar. Det blev väldigt varmt inne i regnbågen.
          

Salling Rooftop
Vilket underbart ställe! Ni som känner mig vet att jag älskar utsikter. Den känsla man får att överblicka en stad, gör att man känner sig övermäktig och fri på något sätt. Någon som känner igen sig? Var jag än befinner mig, så letar jag efter en höjd av något slag. Salling är ett varuhus (likt Åhléns) där du kan ta hissen upp till taket och njuta av utsikten. Här finns det också restaurang och bar samt en scen där det spelas livemusik. När vi var där var det underbart väder så vi tog en kall öl och en stjerneskud till middag. When in Denmark, eat and drink Danish! Lovely!
       

Möllestien
En väldigt kort gata, men oj så pittoresk! Tänk att få bo så här. Dessa små hus med olika färger och rosenbuskar intill vackert dekorerade dörrar. En dröm!
    

Den uendelige bro
En cirkelformad bro på en strand med utsikt till Århus. Mysigt ställe!
    

Århus hamn (och ett kul bilgarage)
Parkeringsgaraget i Århus hamn var något nytt för mig! Du kör in i en port, trycker in uppgifter i en maskin och sedan hissas bilen ner i underjorden. När du sedan ska hämta bilen så ser du vilken port du ska hämta den i. Rätt kul! Vi var fascinerade 🙂 Taket i garaget var också coolt! Ett upp-och-nervänt New York. Sedan strosade vi längs hamnpromenaden tills vi kom till en kul fontän där både stora som små lekte.
       

Dejlige dagar i en dejlig by! Det finns dock mer att utforska…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *