Världen

Mina tankar om Corona-viruset

Det är med stor sorg i hjärtat jag ser hur världen faller ihop och stänger sina gränser. Vem hade kunnat ana att “ett förkylningsvirus” kan dra med sig så stor smärta och mörker för så många människor? Allt har gått så snabbt, och det ger mig en känsla av overklighet. Det är så många som drabbas av detta. Mina tankar går till alla virusdrabbade och deras familjer, till de som har dött, resebranschen (där jag själv jobbar), hotell- och restaurangbranschen, småföretagare, timanställda som inte behövs i dagsläget, alla som nu ska varslas, turismnäringen runt om i världen, sjukvården som är så hårt belastad…Listan är lång! Det är skrämmande! Alla i världen drabbas på ett eller annat sätt.

Själv sitter jag hemma i min lägenhet med influensa sedan 3 dagar tillbaka. Det kan ju vara Corona-viruset, men eftersom man inte testar i dagsläget så kan man ju inte veta. Det känns inte värre än en lätt influensa (lite feber, hosta, snuva, huvudvärk och ont i kroppen). Jag har familj och vänner som också är sjuka, så vi har daglig kontakt per telefon med varandra. Annars så är det mest soffläge som gäller. Nu har det varit soligt och skönt, så jag har suttit på balkongen för att få lite värme. Det är endast jag som befinner mig där ute. Jag hade önskat att det var mer som i Italien där folk samlas på sina balkonger och sjunger och spelar tillsammans.

Det finns som sagt många fina ögonblick i allt det svarta. Man blir rörd av alla fina människor som försöker att inge hopp till människor runt omkring. Man hjälper varandra att gå och handla, hör av sig till nära och kära mer än vanligt, piggar upp varandra med sång och musik, artister ger konserter via strömmande media. Kärlek till alla som gör sitt bästa för att skapa lite ljus i mörket.

Ta hand om er!

Bildresultat för hjärta

2 thoughts on “Mina tankar om Corona-viruset

  1. Hej där!
    Jag har fått en ny idol i tredje AP-fondens VD Kerstin Hessius och nu när du är sjukledig kan du passa på att lyssna på henne! Så klok, ” Vi är på väg in i en katastrof som är värre än den vi försöker undvika”

    Hoppas du kryar på dig från det virus du nu har!

    Kram
    Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *